tiistai 21. elokuuta 2012

14.8.12 Disuniirando

Herättiin Disneylandiin seitsemältä aamulla ja matka alkoi kahdeksalta. Satoi tosin vettä joten ehdittiin jo miettiä että lähdetäänkö lainkaan. Jyrki tosin tykkäsi viilentävästä sateesta. Mutta onneksi lähdettiin, ei tarvinnut ainakaan jonottaa lippuja sisälle!!! Hannalta pääsi pakollinen Hih kun Ruususen linna tuli näkyviin :)

Koska omat disney vaatteet jäi kuivumaan narulle kotiin, oli Hannan pakko saada edes Minnin korvat! Ja ihan vaan koska kaikilla muillakin oli jotain teemaan sopivaa.

Kierreltiin aluetta hetki kun huomattiin että laitteisiin tai ainakin parhaimpiin niistä oli yli kahden tunnin jonot!!! Kääk!!! Mitä ihmettä??? Oltiin varauduttu jonottamiseen mutta että
näin paljon? Huh...

Päätettiin siis syödä heti alkuun koska ruokapaikoissa ei ollut vielä ruuhka ja energiaa tarvitsi jonottamiseen. Ruoka oli söpöä (mikin rukkashampurilaiset) mutta maultaan aika valjua.

Satoi jo kovemmin vettä joten Hannan oli ihan pakko saada Mikki sadeviitta. Hih. Hassu.

Päätettiin jonottaa Haunted Mansioniin ensimmäiseksi. Jono oli pitkä ja jonotusta kesti puolitoistatuntia, mutta jono liikkui koko ajan joten aikanaan ei tuntunut niin pitkälle. Jonottaessa päätettiin hakea seuraavaan laitteeseen fastpassit ettei tarvitse enää jonotella..
Mutta kummituskartano oli hieno. Haamut visuaalisesti upeita. Eikä se ollut edes pelottava, kuten voi päätellä kummituskartanon sijainnista. Disneyland. Ihana helpotus sen tokyo domen karmituksen jälkeen!

Mutta mitä tuli tuohon fastpassiin, oli ne jo loppuunmyyty klo 11 aamulla parhaimpiin laitteisiin ja joihinkin sillä pääsi ajelulle vasta klo 8 illalla jos otit sen puolelta päivin. Eli meille ei mitään hyötyä. Pitää muistaa seuraavalla kerralla ensimmäisenä käydä tilaamassa fastpass mihin haluaa varmasti mennä :)

Käveltiin tässä välissä alue kokonaan läpi. Jossakin niillä main loppui myös sade.

Pirates of the caribbeaniin oli lyhyt jono noin puoli tuntia joten mentiin seuraavaksi siihen. Se oli visuaaliseesti hieno ja äänet oli aidot leffoista, mutta ajeluna tylsä jokiajelu.

Päädyttiin jonottamaan se 130min splash mountainiin. Hanna sanoo että tylsä siihen jonotukseen nähden. Tarina viihdyttävä ja muutama yllätys ajelussa mutta koskaan ei jaksaisi jonottaa moisen takia paria tuntia uudestaan. Laitteessa ei edes kastunut vaikka luvattiin...

Seuraava jonotuksen kohde oli space mountain. Taas reilu puolitoistatuntia jonossa joka tosin taas liikkui koko ajan (toisin kuin edeltävässä laitteessa) joten jonotus ei tuntunut niin pahalta. Ja ajelu paras kaikista. Tarpeeksi vauhtia ainakin!!! Todella hyvä!!!

Tässä vaiheessa kun kello oli jo seitsemän illalla päätettiin jättää ajelut sikseen. Jyrki sai Mikki-shortsit!

Yritettiin katsoa hahmojen tanssikilpailua mutta ihmistä oli niin paljon ettei niin kauas asti nähnyt. Toisaalta onneksi oltiin hieman kauempana sillä esityksiin kuului vesi- ja tulishowt sekä ilotulitukset joita ei läheltä katsottaessa olisikaan nähnyt!

Odotettiin kahdeksalta alkavaa paraatia hyvillä paikoilla. Kummaa Japanissa on että ihmiset istuvat etummaisilla paikoilla. Hienoa tosin että mahdollisimman moni näkee! Ja valoparaati oli mahtava! Nähtiin ensimmäistä kertaa kunnolla hahmoja, sillä nähtiin Mikki kerran aamulla kaatosateessa lasten ympäröimänä ja haltijatarkummi kerran takaapäin. Mutta paraati. Wow. Ehdottomasti yksi suurimmista syistä että kannatti tulla.

Paraatin jälkeen juostiin bussiin. Valittiin Skytreelle menevä bussi sillä bussi millä tultiin olisi lähtenyt vasta tunnin päästä. Skytreeltä on vain noin 20min kävelymatka meidän hotellille . Jotenkin jo n. 13,5 tuntia kävelleet aivot ja jalat päätyivät kuitenkin kävelemään hieman ohi oikeasta reitistä ja päädyimme kävelemään hotellin ohi joen toista puolta ja matkaan menikin se tunti ja 20 min vähintään. Eksyminen. Pah.

Käveltiin siis ainakin 15h tuona päivänä!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti